• Background Image 1
  • Background Image 2
  • Background Image 3
  • Background Image 4
 

 

 Άδεια παραμονής στην Ελλάδα - Golden Visa

Από το 2013 η Ελληνική Δημοκρατία θέσπισε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά προγράμματα χορήγησης άδειας παραμονής σε όσους αγοράσουν ακίνητο αξίας άνω των 250.000 Ευρώ στην Ελληνική Επικράτεια. Καθώς η κάλυψη των αναγκών κατά την επιλογή της αγοράς ενός ακινήτου απαιτεί επαγγελματίες διαμεσολαβητές με εκτεταμένη γνώση της αγοράς και μεγάλο χαρτοφυλάκιο προσφερόμενων ακινήτων αλλά και ταυτόχρονα η διαδικασία έκδοσης άδειας παραμονής στην Ελλάδα απαιτεί νομική και διοικητική γνώση και εμπειρία, η ASPIS Real Estate αναδεικνύεται ως ο ιδανικότερος συνεργάτης για την ολοκλήρωση μιας τέτοιας σύνθετης διαδικασίας. Η ASPIS Real Estate όχι μόνον σας βρίσκει το κατάλληλο ακίνητο στο οποίο επιθυμείτε να επενδύσετε αλλά αναλαμβάνει υπεύθυνα για λογαριασμό σας τον συντονισμό της διαδικασίας έκδοσης της άδειας παραμονής σας στην Ελλάδα - Golden Visa.

 Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Ελληνικής Golden Visa?

Κάθε υπήκοος τρίτης χώρας που γίνεται κάτοχος Golden Visa, καθώς και τα μέλη της οικογενείας του αποκτά το δικαίωμα εισόδου και διαμονής στην Ελλάδα για πέντε χρόνια καθώς και ταυτόχρονα το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης και παραμονής για 180 ημέρες το χρόνο στις Ευρωπαϊκές Χώρες που ανήκουν στην Συνθήκη του Σένγκεν, εντός ή εκτός Ε.Ε. (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ισλανδία Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φιλανδία). Ο δικαιούχος της ελληνικής Golden Visa έχει ακόμη το δικαίωμα να εντάξει σ΄ αυτήν τα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία θα αποκτήσουν ξεχωριστή Golden Visa το καθένα.

 Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την έκδοση της Ελληνικής Golden Visa?

Για να αποκτήσει κάποιος την Ελληνική Golden Visa πρέπει να έχει εισέλθει στην Ελλάδα νόμιμα και να έχει αποκτήσει ένα ή περισσότερα ακίνητα ελάχιστης συνολικής αξίας διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000 €) και άνω ή να έχει συνάψει μίσθωση (με ελάχιστο ύψος τις 250.000 €) μακράς διάρκειας τουλάχιστον 10 ετών σε ξενοδοχειακά καταλύματα ή τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες

 Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την Golden Visa
Μπορείτε να βρείτε τα σχετικά νομοθετήματα και όλες τις αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την Golden Visa στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής